Gazania pleier jeg å så i begynnelsen av februar. Dette er en sommerblomst som gjør mye ut av seg, og den kommer i mange ulike varianter. Den stråler i sola, men lukker seg på kvelden og på dager med mye skyer. Denne sommerblomsten blir du glad av!

Rosa Gazania.

Gazania må jeg bare ha og den planter jeg i både potter og i bed. De er nydelige og gir et fargekick. Jeg har ikke prøvd å overvintre den, men det skal visst gå greit på et kjølig og lyst sted.

Gazania i mix.

Trykk på bildet for å vise alle bildene!

Jeg overflatesår frøene, dvs. at jeg bare trykker de lett ned i lett fuktig jord og drysser lett over med vermiculite. Vermiculite er en vulkansk leirskifer som har evne til å absorbere og avgi vann. Dette hindrer at frøene råtner. De spirer etter 2-3 dager.

Tett i tett i potter.

Rød Gazania.