Det er ikke noen hemmelighet at jeg er svært glad i Iris og hvert år har jeg noen nye jeg venter skal komme i blomst. I denne varmen som har vært nå, blir det jo ikke så langvarig blomstring og man må være kjapt ute med å ta bilder. Etter noen år blir planten større og planten vokser slik at det ikke blir noenting i midten. Da er det på tide og dele den. Jeg har delt mine mange ganger og plantet de rundt omkring i hagen. Noen får mye sol, andre får bare halvskygge. Da varer blomstringen lenger siden de i halvskygge kommer litt senere.

Iris sibirica Rikugi Sakura.

Iris chrysographes.

Iris Sparkling rose

Geranium eller storknebb er en annen favoritt som finnes i uendelig mange farger, høyder og størrelser. Noen er tøffe og robuste, andre sarte og yndige. Noen blomstrer også hele sommeren hvis man klipper de ned når blomstene er visne.

Ukjent Geranium.

Geranium pratense Splish Splash.

Siste finalist i kveld er Lerkesporen Corydalis Panda. En liten skjønnhet med en intens blåfarge som virkelig vekker oppsikt.

Corydalis Panda.

Jeg klarer ikke å plukke ut en vinner, men kanskje får du en favoritt.