Selv om regnet har øst ned over vestlandet i to uker nå har plantene klart seg relativt bra. Noen har takket for seg for i år mens andre er i startgropen. Fortsatt er det lenge igjen av sommeren.

Clematis og riddersporer holder seg fortsatt fine. Jeg blir visst aldri lei av å ta bilder av dem. Men nå venter jeg veldig på at den hvite klatrerosen skal sprette ut sammen med dem. Den har ikke likt alt regnet de siste ukene. Den mørkeblå riddersporen på det første bildet er Delphinium x elatum ‘Black Eyed Beauty. Den lyseblå heter Delphinium pacific Summer Skies.

Trykker du inn på bildene får du opp navnet på plantene.

Clematis Piilu og ulike riddersporer.

Hvit ridderspore med klatrerosen New Dawn.

Riddersporen Delphinium elatum Green Twist.

Clematis det President med knupper av riddersporer.

Flere av liljene er i startgropen og førstemann ut er Martagonliljen Arabian Knight. I år er det bare en stilk for de andre knakk i vinden her. Men det er mange blomster på den og med den fargen lyser den opp lang vei.

Lilium Martagon Arabian Knight.

En annen som er fargerik er klaserosen Gebruder Grimm. Den er virkelig en frisk og fin rose. Blomstene er fylte med ulike nyanser av orange, rosa og gult. Flere bilder kommer nok etterhvert som flere av blomstene spretter ut. Det er ikke akkurat så mange klaser med roser enda.

Rosen Gebruder Grimm.