Da er vi kommet til juli. Når jeg ser tilbake på julibildene, så er de ikke like mange som i tidligere år. Det skyldes rett og slett været. Det regnet og regnet og det er egentlig helt utrolig at noe overlevde. Roseblomstringen i år var ikke all verden, men ingen juli uten roser. Her er tre av favorittrosene! Begge de to første dufter helt vidunderlig. Den tredje rosen er en meget frisk og fin klatrerose som tåler klimaet her i Bergen meget bra. Den blir ca. 2 meter høy, med en svak duft. Her er den plantet sammen med Clematis og Riddersporer. Trykker du inn på bildene får du opp riktige navn.

Queen of Sweden.

Sissel Renaissance.

New Dawn med Clematis Arabella

Juli er også måneden da sommerblomstene begynner å vise seg fram. Her er det ringblomster, Schizanthus og Prydtobakk som får representere sommerblomstene. Cosmos, Løvemunn, Fuchsia, Clarkia, Nemesia og Valmuer kommer også for fullt i denne måneden.

Ringblomster.

Schizanthus

Nicotiana X sanderae Perfume Trinity

Mange stauder har også en storhetsperiode i juli, som f.eks. storstjerneskjerm, liljer og astilber. Trær, busker og bladplanter vokser sammen i skjønn forening. Jeg liker å plante tett. Da blir det lite ugress.

Astrantia major

Lilium martagon

Stauder

Ha en fin helg!