August er nok den måneden det er mest frodig i hagen vår. Staudene har vokst seg til i løpet av sommeren og alle sommerblomstene har som regel blitt kraftige og blomsterrike. En staude som nylig har fått plass i hagen er frøstjerne. Den ene blomstret i juni og den andre i august. De finnes i hvitt og lysegult også. En lysegul ble sådd i fjor, så den blomstrer forhåpentligvis i sommer. Trykker du inn på bildene får du opp navnene på de plantene jeg er helt sikker på.

Thalictrum delavayi

Noen liljer har jeg også selv om de ikke er så mange. Her har liljen Casablanca og sommerblomsten Gazania funnet hverandre. Liljene blir litt flere for hvert år, så det ser ut som de trives.

Lilium Casablanca og Gazania

Det er ikke tvil om at det er sommerblomstene som stjeler showet i august. Da blomstrer Fuchsia, Dahlia, Løvemunn, Engeltrompet, Blodbeger, Gazania og Sommersolhatt om kapp.

Fuchsia New Millenium

Ukjent Dahlia

Antirrhinum Magic Carpet

Brugmansia Maya

Brugmansia Angels Fantasy

Rhodochiton atrosanguineum

Jeg er så begeistret for sommersolhatter. De er vel stort sett ettårige, men ofte klarer de seg igjennom vinteren her på Vestlandet. De blomstrer hele sommeren og høsten med mange blomster på planten og lyser så fint opp med sine kraftige farger. Har garantert vist fram bilder av disse tidligere.

Rudbeckia Autumn Colors