Rosene har stått på stedet hvil i lang tid, men med sol og varme spretter de ut en etter en. Alle mine roser er remonterende, det vil si at de fortsetter å blomstre utover sommeren og høsten. For å få flest mulig blomster, klipper jeg vekk de visne roseblomstene etter hvert.

Queen of Sweden kjøpte jeg i fjor. Den har en nydelig farge, som går fra den fargen du ser på bildet, mot en litt blekere rosa etter hvert. Det sies at den tåler regn godt, så da passer den godt her i Bergen. Lukter godt gjør den også.

Queen of Sweden

Klatrerosen New Dawn er også i gang og den er full av knopper. Gleder meg til fortsettelsen.

New Dawn

Stanwell Perpetual har lenge vært på flyttefot i min hage. Nå tror jeg at den har fått en permanent plass, for nå er planen at den skal få vokse fritt og henge over et nymalt stakittgjerde. Det er i hvert fall drømmen. Rosen har en fantastisk duft, men en rotete måte å vokse på. Bladene blir ofte veldig stygge og skjemmende, men den skal få en sjanse til.

Stanwell Perpetual

Sympathie har en nydelig rødfarge og en svak duft av sommer. Den er en frisk og fin klatrerose som nå begynner å få litt størrelse. Kraftige stilker som tåler noen skikkelige vindkast.

Sympathie

Klatrerosen Climbing Snow Princess kjøpte jeg i fjor, den har foreløpig ikke vokst så mye, men jeg får gi den litt mer tid.

Climbing Snow Princess

Schneewaltzer er den eldste rosen i hagen. Den er en frisk og fin klatrerose. Det hender at knoppene går i ball hvis det blir for mye regn, og da klarer den ikke å sprette ut. Med de varme dagene denne uken, har den foreløpig klart seg fint. Når denne rosen, klematis og riddersporer blomstrer samtidig, er det et syn. I år har imidlertid sneglene hatt riddersporer som favorittmat, så de er ikke like flotte som før, men de fortjener å bli vist fram. Håper at flere vil komme etter hvert.

Schneewaltzer

Delphinium elatum

Ukjent Delphinium

Selvfølgelig snek det seg inn en iris i dette innlegget også. Dette er nok den siste for i år.

Iris sibirica Gulls Wing

I fjor lagde jeg meg et peonbed og flyttet rundt på de få peonene jeg har i hagen. I år er det derfor blitt lite peonblomstring, men en og annen blomst har overrasket. Denne har heller aldri blomstret før.

Ukjent Peon

Ha en fin start på juli!