I går oppdaget jeg at klokkeranken Cobaea scandens var i ferd med å drukne. En knupp var stor nok til å plukkes og den tok jeg inn. Det tok ikke lang tid før den åpnet seg og nå står den og pynter opp inne.

Cobaea scandens

Ute går det ikke an å være for tiden for regnet bøtter ned, så dette er bilder som er noen dager gamle. Først til de ettårige sommerblomstene. Min ettårige rosa Salvie har begynt å blomstre og det samme har blomkarsen. Blomkarsen står plantet i bed og de er veldig seine i år.

Salvia viridis Pink Sundae

Blomkarse

Enda en Dahlia har kommet i gang. Synes denne lyse gule fargen er fin.

Gul Dahlia

Ny av året er kornblomst, den har jeg ikke hatt før. Legger seg en del utover, men det er vel kanskje ikke så rart med alt vannet fra overgartneren.

Centaurea cyanus Classic Magic

En stor Malva har dukket opp i en av Fuchsiaplantene mine. Den skal få lov til å stå.

Malva

Så over til staudene. Værhanen Crocosmia Lucifer lyser skikkelig opp i bedet der den svever over de andre plantene.

Crocosmia Lucifer 2017

En annen som svever enda høyere er frøstjernen Thalictrum Splendide. Den er full av knupper.

Thalictrum Splendide

En ny daglilje er også i gang, navnet er Hemerocallis Entrapment.

Hemerocallis Entrapment

En rose som aldri svikter er klaserosen Nina Weibull.

Nina Weibull

To nye bed er laget og da ble det plutselig plass til flere planter. Har brukt EverEdge som skille mellom plen og bed. Veldig fornøyd med dette. I det første bedet er det plantet endel Heuchera, et par lyng og en Sedum cauticola. Prøvde å få tak i en Varigert Sedum, men den må jeg nok lete mer etter. I det andre bedet ble det litt vintergrønt og noen hostaer. Har fått mer og mer sansen for de litt mindre hostatypene, for de tar ikke så stor plass. Nå håper jeg at det slutter å regne snart. Ha en fin ny uke!

Nytt bed 1

Nytt bed 2