Hageåret 2017 er snart forbi og jeg har dykket i arkivet for å finne favoritter fra hver måned. Januar startet med snø og i februar ble det kaldt nok til å lage islykter. Snøklokker og krokus kan også titte frem i februar hvis vi er heldige.

Januar

Islykter i februar

I mars var det mye som skjedde. Snøklokker, krokus, lerkespore, hestehov, blåveis og lyng begynte å gi farge til hagen igjen. Men våririsen Iris Reticulata blir favoritten her.

Iris Reticulata i mars

I april er det lyngen som blir min favoritt. Den startet allerede forsiktig i februar og den lyser opp i hagen i mange måneder. Primula og Narsisser sørger for mer farger.

Lyng i april

Mai var tulipanenes tid, men perleblomster, ruteliljer, primula og rhododendron var sterke favoritter. På bildet her er det både perleblomster, tulipaner og primula.

Mai

I juni var det veldig mange favoritter. Først og fremst iris, valmuesøstre, klematis, akeleier, allium, storkenebb og mange flere. Jeg velger meg valmuesøstrene og allium med gode naboer.

Juni

I juli pleier rosene å være flotte. I år ble det for vått, men rosen Queen of Sweden får likevel bli favoritten i år.

Juli

I august var det også mange favoritter, men frøstjernen kommer på førsteplass.

August

I september kom endelig sommeren og da begynte sommerblomstene å bli skikkelig fine, så noen av mine fuchsia må bli favoritten.

September

Når sommeren er kald og våt trives ikke engeltrompetene mine. Da hender det at jeg må vente helt til oktober på noen av dem. Engletrompeten Angel Fantasy ble derfor favoritten i oktober.

Oktober

November er måneden frosten kom på besøk.I mørke november er det derfor et rimfrostbilde som blir favoritten.

November

I den siste måneden i år blir det sviblene som går av med seieren. De må dessverre stå ute siden de har så intens lukt. Håper de varer like lenge som i fjor. Da stod de i fire måneder.

Svibler i desember

Her er sommerens fineste nykommer. Middagsblomstene som jeg har vist bilder av flere ganger.

Sommerens fineste nykommer

Og det beste av alt; det er ikke lenge til vi får farger i hagen igjen.

Ha en fortsatt fin romjul!