Jeg tok et lite tilbakeblikk på bilder fra februar i fjor på denne tiden og da fant jeg en blomstrende våriris og noen tidlige krokus.

Iris

Krokus

Deilige bilder å varme seg på, mens vinden uler rundt hushjørnet og hagen er dekket med snø. Det er riktignok ikke så mye snø i forhold til andre steder i Norge som nesten er nedsnødd.

Det var ikke mange vårtegnene ute i dag, men ett vårtegn fant jeg, og det var vårlyngen som hadde begynt å få litt farge. Den klarer seg godt sammen med snøen her og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Lyng

Dagen er blitt over 3 timer lenger enn ved vintersolverv og det merkes godt. Når solen først begynner å varme, så vet jeg at vårtegnene kommer fort og i morgen er vi halvveis i februar. Vinteren gir oss heldigvis også noen fine motiver med is og snø.

Iskunst 1

Iskunst 2

Vinterapeskrekk

Vinter i hagen

Rosene har fått knopper av is, en ny variant av isroser.

Isroser

På planterommet er det imidlertid en helt annen stemning. Her spirer og gror det av nye frøplanter av blodbeger, stemor, ryllik, rudbeckia, gazania, løvemunn, canna og diverse annet. Det skal nok bli rimelig fullt her i år også.

Ha en fin ny uke!