9 ting du kan bruke salt til

Salt er noe alle har på kjøkkenet og er en av de viktigste smaksforsterkerne vi har på kjøkkenet, men visst du at salt kan brukes til mye mer?

Et av de best kjente triksene er å bruke salt som kroppsskrubb for å bekjempe tørr hud. Vi har derimot et par andre tips til hva du kan bruke salt til.

Kald drikke på 1-2-3

Trenger du å kjøle ned en flaske med drikke kjapt? Vann og is er en god start, men tilsetter du salt senker du frysepunktet på vannet. Tilsette en neve eller to med salt i isvannet, så blir det fart på sakene.

Sure sko

Har du sko som lukter? Fyll sålen med salt og la de stå natten over. Den beste måten å få skoen fri for salt igjen er ved hjelp av støvsuger.

Demp kløe

Saltbad er en effektiv måte å dempe kløe på. Fyll opp badekaret med vann og noen never med salt, gjerne grovt havsalt, og rør rundt så saltet blir oppløst.

Rense kunstige blomster og planter

Om du lever et liv uten grønne fingre og har hjemmet fullt av falske vekster, som med årene har fått et mer naturtro utseende, har du kanskje irritert deg over at de er vanskelig å rengjøre? Med salt og en pose kan du enkelt rengjøre dem. Ha en neve salt i en pose, stikk blomstene nedi med blomsterhodet først og rist godt – sørg for at posen er tett eller rist i dusjen, så får du rene kunstige blomster.

Bli kvitt maur

Har du en maurtue i nærheten av der du bor? Da kan du bruke salt til å bli kvitt problemet, maur liker nemlig ikke salt. Strø litt salt i området rundt maurtuen, og mauren vil, forhåpentligvis, forsvinne. Salt fungerer også til å drepe snegler.

Sølvtøy

Skal du ha selskap og har tenkt til å dra frem sølvtøyet, men oppdager at det ikke var så skinnende blankt som du trodde? Da kan salt være redningen. Legg aluminiumsfolie i bunnen av en bolle eller vasken, ha et par teskjeer salt i bollen og tilsette deretter kokende vann og rør rundt før du legger i sølvtøyet. La sølvtøyet ligge i vannet, hvor lenge avhenger blant annet av mengden sølvtøy. O vannet fortsatt er varmt kan du bruke en pølseklype eller hansker for å ta opp sølvtøyet. Skyll så sølvtøyet godt før du tørker.

Blank krystall

I likhet med sølvtøy kan du bruke salt for å få skinnende blanke krystallglass. Vask dem i litt saltvann tilsatt natron.

Fjerne tørr hud

Som nevnt over er salt godt kjent for å bekjempe tørr hud. Har du tørr hud kan du lage din egen kroppsskrubb ved å blande sammen litt salt og olje og skrubbe løs. Er du så heldig å ha badekar hjemme kan du tilsette litt salt sammen med mandelolje i vannet.

Rense sår

Med barn i hus er skrubbsår eller små kutt noe som oppstår jevnlig. For å rense såret kan du lage din egen hjemmelagde saltoppløsning. Bland en liten teskje salt til en liter kokende vann. Saltvann skal oppbevares i kjøleskap, men tas ut to timer før bruk for å bli romtemperert. Saltvannet er holdbart i 24 timer.

Det er selvfølgelig ikke lett å forutse når et sår oppstår, men et sår må ofte renses flere ganger og ved skiftning av plaster eller bandasje og da er det kjekt å ha det stående.

Bli med på vår julekalender!

Vinn fine premier hver dag.

Delta her