Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller med krem på fastelavn er en nødvendighet og det smaker like godt hvert år. Denne oppskriften er en sikker vinner.

Det er lite som slår store, myke og luftige hveteboller og derfor setter vi ekstra pris på de dagene hvor man bare må bake, sånn som på Fastelavn. På søndag er det bare å finne frem bakebollen, vispe krem og kose seg. Når du lager fastelavnsboller får du jo også vanlige hveteboller, om du kun ønsker et par fastelavnsboller og er glad i enten sjokolade- eller rosinboller er det bare å dele opp oppskriften og tilsette det du ønsker i deigen. Husk at om du har boller til overs kan du gjerne fryse dem ned. Her får du oppskriften på fastelavnsboller.

Du trenger

  • 100 g smør
  • 3 ½ dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg

Til kremen

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele. Når smøret er smeltet har du i melk til blandingen måler 37 grader. Smuldre i gjæren i en bakebolle, tilsett smør- og melkeblandingen og rør ut gjæren.

Ha deretter i sukker, kardemomme, salt og bakepulver og sikt i hvetemelet. Elt sammen til en smidig deig og sett bolledeigen til heving, deigen skal bli til dobbel størrelse.

Les også: Slik reduserer du matsvinn

Del deigen i 12 like store emner og trill bollene på en melet overflate. La bollene etterheve på stekebrettet i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader og stek bollene i 7-15 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Mens bollene avkjøles, lager du kremfyllet. Visp kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem, den skal være litt fast.

Når du skal servere fastelavnsboller skjærer du bollene i to og legger på krem, server gjerne med syltetøy, og dryss over et lag med melis.