Myke og luftige hveteboller

Myke og luftige hveteboller

Hveteboller er den perfekte kosen. Prøv denne oppskriften og server bollene rykende ferske.

Vi kan vel alle være enig i at det er lite slår nybakte hveteboller, for hvem kan vel motstå lukten av nystekte boller? Det passer like godt en søndag hjemme som til kos på tur i skogen.

Her får du oppskrift på myke og luftige hveteboller, slik at du kan kose deg litt ekstra.

Du trenger

  • 100 g smør, smeltet
  • 3 ½ dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • ½ ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 l hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du

Start med å smelte smør i en kjele. Når smøret er ferdig smeltet heller du i melk til blandingen måler 37 grader eller holder såkalt håndledd-temperatur.

Smuldre deretter gjæren i en bakebolle og tilsett smør- og melkeblandingen. Rør ut gjæren i blandingen, og pass på så all gjæren blir rørt skikkelig ut.

Les også: Lag deilige vafler

Ha deretter i sukker, kardemomme, salt og bakepulver før du sikter i hvetemelet. Elt alt sammen til en smidig deig og sett bolledeigen til heving. Deigen skal heve til den har dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, har du den på en lettmelet kjøkkenbenk og deler den i 12 like store emner. Trill bollene runde og fine, vær lett på hånden. Sett så bollene til etterheving på et stekebrett i ca. 30 minutter. Legg gjerne over et kjøkkenhåndkle.

Mens bollene hever forvarmer du ovnen til 200 grader. Når bollene har etterhevet finner du frem en bakepensel og pensler bollene med et sammenvispet egg. Pass på å få dekket hele bollen slik at du får et fint og gyllent sluttresultat. Stek så bollene i 7-15 minutter midt i ovnen, steketid avhenger av ovnen du har og størrelsen på bollene du har trillet ut.

Når bollene er ferdig avkjøler du dem litt på rist, men server mens de fortsatt er rykende ferske.