Cold Brew: Den perfekte sommerkaffen

I sommervarmen er det deilig med noe iskaldt å drikke og den varme kaffen blir ikke helt det samme i steikende sommerhete. For mange er islatte redningen, men det er ikke alle som er glad i melk i kaffen – da er Cold Brew perfekt. Cold Brew er kald kaffe brygget på kaldt vann og er veldig enkelt å lage hjemme.

Det viktigste når du skal lage Cold Brew er at du bruker kvalitetskaffe, og oppskriften får du her.

Du trenger

  • Lufttett beholder
  • Bomullsfilter (kan sløyfes)
  • 2 dl kaffe
  • 8 dl vann
  • Til servering
  • Isbiter

Slik gjør du

Ha bomullsfilteret i den lufttettebeholderen og ha i kaffen. Om du ikke har bomullsfilter kan du ha kaffen rett i beholderen og sile kaffen år prosessen er ferdig.

Hell så på kaldt vann til du har en litt tykk paste. Knyt sammen filteret.

Hell så på vann helt opp til kanten og lukk lokket. Ønsker du å smaksette kaffen kan du gjøre det nå – du kan ha i alt fra fersken og appelsin til kanel og kardemomme.

Sett beholderen i kjøleskapet i 12-24 timer, ut ifra hvor sterk du liker kaffen. Ha kaffen over på en karaffel og server med isbiter.

Cold Brew holder ca. tre uker i kjøleskapet.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her