Deilig banankake med sjokolade

En skikkelig god banankake er både kjapt og enkelt å lage, samtidig som den smaker godt. Det er også et litt sunnere alternativ enn for eksempel en fyldig sjokoladekake, samtidig som du får brukt opp de overmodne bananene du har liggende.

Du trenger

  • 3 bananer
  • 3 egg
  • 200 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 dl vann eller vaniljemelk
  • Hakket mørk sjokolade, 2-3 never
  • 1 banan til pynt

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader.

Ha banan og egg i en bolle og kjør med stavmikser til du har en jevn og klumpfri blanding. Tilsette bakepulver og rør inn før du har i mel.

Rør inn litt og litt mel, om røren blir for tykk kan du ha i litt vann eller for eksempel vaniljemelk i.

Til slutt vender du inn sjokoladen.

Kle en brødform med bakepapir og ha røren i formen. Fordel jevnt.

Kutt den siste banen på langs og legg pent langs midten av formen.

Stek banankaken midt i ovnen i 45-55 minutter – test med en bakepinne.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her