Dette bør du gjøre med hagemøblene nå

Sommeren er over, og det samme er gjerne sesongen for å sitte på balkongen. Før du setter bort hagemøblene bør de få en skikkelig vask slik at de er like fine igjen neste år. Å rengjøre utemøblene vil generelt forlenge levetiden på møblene ettersom skitt, støv og forurensning vil tære på møblene.

Det viktigste når det gjelder utemøbler er å vaske etter behov, så se an hvor skitne de er og vask deretter. Utemøbler er også gjerne satt inn med noe, eller laget av materialer som tåler vær og vind, så de tåler en god del. Men før du pakker de bort for sesongen er en god vask og tørk lurt.

Husk dette ved renhold av utemøbler

Ulike materialer trenger forskjellig behandling, men de fleste hagemøbler kan rengjøres med vaskemidler for husvask.

Har du mulighet til det bør utemøblene skylles med hageslange.

Husk å la møblene tørke før du setter de i boden.

Slik vasker du hagemøblene riktig

Kunstrotting

Bruk en myk børste og vann. Trengs det såpe bør du bruke et middel som er beregnet til kunstrotting, eller skylle svært godt etter å ha brukt en mild såpe ellers risikerer du at støv og smuss fester seg i flettene.

Treverk

Vask med vann og såpe, trenger de en ekstra skrubb kan du bruke en myk børste. Grønnsåpe vil fungere som impregnering på ubehandlet treverk, men da må du huske å bruke rikelig med grønnsåpe. Skal du olje eller beise møblene, husk å rense møblene skikkelig. Når du skal vaske oljede, malte eller beisede møbler bruk lunkent vann med litt oppvaskmiddel.

Teak vaskes med mildt rensemiddel.

Polstrede møbler

Polstrede møbler av stoff- eller kunstlær tåler å stå ute i all slags vær, men husk spesialvaskemiddel når du skal vaske dem.

Aluminiumsmøbler

Bruk en svamp eller myk børste og lunkent vann.

Plastmøbler

Vask med vann og såpe, og om du ikke bruker en fettholdig såpe, sett dem inn med voks.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her