Dette kan du bruke kaffegrut til

For mange er det en nødvendighet å drikke kaffe, gjerne hver dag. Da er det enda godt at du kan bruke kaffegrut til noe praktisk i stedet for å bare fylle søppelposene med avfall.

Kaffegrut er nemlig noe du kan bruke både til hjemmet, hagen og deg selv. Visste du for eksempel at det fjerner lukt, eller at du kan inkludere det i hudpleierutinen din i stedet for dyrere alternativer fra butikken?

Så neste gang du koker kaffe kan det være kjekt å ta vare på restene i filteret.

Lag din egen kaffeskrubb

Visste du at kaffegrut har eksfolierende virkning på huden samtidig som du kan bruke den til å rense av for eksempel olje, jord eller deig på hendene? Du kan også lage din egen kroppsskrubb ved å blande den med brunt sukker og litt luktfri olje.

Fjerner lukt med kaffegrut

Har du brukt hendene til matlaging hvor lukten setter seg i fingrene? Som for eksempel når du spiser reker. Gni hendene inn med kaffegrut og skyll godt så vil lukten forsvinne.

Til komposten

Å bruke kaffegrut i komposten er et kjent triks blant de som lager egen næringsrik jord. Det hjelper også på lukten fra komposten, så her får du to i ett.

Bruk det som sneglegift

Om du dyrker hjemme, men sliter med snegler i blomsterpotter eller -bed er også kaffegrut til hjelp. Strø det rundt i kjøkkenhagen og i blomsterbedet, så blir du forhåpentligvis kvitt problemet.

Kaffe som rensemiddel

Visste du at du kan bruke kaffegrut som vaskemiddel? Det fungerer til for eksempel kjøkkenvasken eller andre overflate med belegg og såperester, både bærekraftig og billig.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her