Egg og bacon brioche sandwich

Det er lite som slår klassisk egg og bacon til frokost, er du ikke enig? Men denne tvisten på frokosten er høyt der oppe og gir klassikeren konkurranse. Har du testet egg og bacon brioche sandwich før?

Hvis ikke bør du prøve, du vil ikke angre og den du velger å dele med vil garantert få en fin start på dagen. Oppskriften får du her.

Du trenger

Alle ingredienser er per person.

1 brioche hamburgerbrød

1 stort egg

2-3 baconskiver, sprøstekt

1-2 skiver cheddarost

Slik gjør du

Legge ingrediensene klare og finn frem to stekepanner, en til egg og bacon og en ekstra stekepanne til brødene.

Legg baconskivene i pannen og stek til de er sprø. Husk at til bacon trenger du ikke å bruke ekstra stekefett, det får du rett fra baconskivene. Samtidig varmer du opp den tørre stekepannen og steker brioche hamburgerbrødene med innsiden ned.

Les også: Gode og luftige pannekaker med blåbær

Når baconskivene er ferdigstekt tar du de ut av pannen og legger på et kjøkkenhåndkle, da får du av litt av det overflødige fettet fra stekingen. Ha så egget i stekepannen, fettet fra baconskivene bruker du som stekefett til egget. Stek egget etter eget ønske, sunny side up eller stekt på begge sider om du ikke liker rennende plomme.

For å smelte cheddarosten vender du det nederste hamburgerbrødet når det er blitt gyllent på den ene siden. Legg så på cheddarosten og la steke til den begynner å smelte.

Når speilegget er ferdig, tar du samtidig brødene ut av pannen. Nå er det tid for å gjøre klar sandwichen.

Legg speilegget på cheddarosten, topp med de sprø baconskivene og brødet. Server mens brioche sandwichen er rykende varm.

Tips! Vil du gjør enda mer ut av frokosten med egg og bacon brioche sandwich kan du for eksempel servere den med litt stekt sopp, tomatbønner og en ferskpresset appelsinjuice til. Da har du en skikkelig god helgefrokost å briljere med en søndagsmorgen.

Fordelene ved å leie av oss

Hva får du når du leier av Heimstaden?

Les mer her