Er radiatoren din kald? Slik løser du problemet

Det begynner å bli kaldt ute og varmen skrus opp inne. I flere leiligheter har vi radiatorer som varmekilder, men etter et halvt år i dvale kan du oppleve at den ikke fungerer som den skal.

Å fryse i egen leilighet er ikke noe man ønsker, men heldigvis er det som oftest en enkel løsning på problemet dersom radiatoren ikke gir fra seg varme. Om den ikke fungerer, er kald på den ene siden eller lager lyd kan det hende du må lufte radiatoren.

Les også: Derfor bør du lufte hver dag.

Hvis den ikke fungerer

Når varmesentralen starter opp, kan varmesystemet være fylt med luft og termostatventiler på den enkelte radiatoren kan være «frosset». Det betyr at varmen ikke strømmer ut i leiligheten som forventet.

Å lufte radiatoren er en enkel oppgave, og det eneste du trenger er en radiatornøkkel og et glass eller en beholder til å holde under ventilen slik at vannet ikke renner på gulvet.

Lufte ut radiatoren

Ofte skyldes manglende varme fra radiatoren at det er kommet for mye luft i radiatoren. Det kan du enkelt fikse ved å bruke en radiatornøkkel og løsne ventilen forsiktig. For å unngå at det renner vann fra ventilen på gulvet kan du holde et glass under ventilen.

Når det pipler vann ut av ventilen i en konstant stråle er det tegn på at luften er sluppet ut og du kan stenge igjen ventilen.

Sjekk gjerne etter en liten stund at den blir varm, så er du sikker på at den fungerer som den skal.

Husk at store svingninger i innetemperaturen kan forårsake skader på boligen. Derfor anbefales det å holde temperaturen og varmen jevn og påskrudd, også når du ikke er hjemme.

Se video av hvordan du lufter radiatoren her:

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her