Gjør balkongen til din favorittplass

Hvis leiligheten din har balkong er det på tide å ta den i bruk. Men før du fyller den med møbler, teppe, potter, belysning og andre ting, er det verdt å vurdere hva du vil bruke balkongen din til. Er dette stedet du vil drikke kaffe og lese en bok, eller vil du invitere til middag på balkongen med venner? Kanskje balkongen er et fint sted å dyrke grønnsaker og blomster, eller er det barnas lekerom i sommer?

Det er lett å bli fristet av inspirerende bilder på for eksempel Instagram, men få balkonger rommer alle funksjoner du ønsker. Velg hva som er viktigst for deg og innred balkongen deretter. Vi anbefaler fem forskjellige bruksområder, med tips til hvordan du kan gjøre balkongen til din favorittplass i sommer.

1. Drikk kaffe og les bok

Hvis du går ut på balkongen med kaffekoppen i den ene hånden og en bok i den andre, bør du satse på komfortable sittemøbler på balkongen din. Da får du din helt egen kosekrok i det fri, selv om du er hjemme.

Se til at du har et godt avlastningsbord og kanskje noen ekstra puter og et pledd.

2. Sosial møteplass

Hvis det viktigste er at vennene dine får plass på balkongen, kan du dekorere med fleksible paller som kan stables. Eller hvorfor ikke bygge sittemøbler i form av en benk med plass til mange?

Dekorer med koselig belysning – for eksempel med lysslynger, og heng blomsterpottene opp på gelenderet i stedet for på gulvet for å utnytte plassen best mulig.

3. Plante og dyrke

Har du grønne fingre, og savner et sted de kan utfolde seg? Sørg for å skape gode vekstforhold for plantene dine. Hvis du vil dyrke grønnsaker, gror de bedre ved å stå nære ulike blomster. Det skal være enkelt å vanne plantene hver dag – skaff deg derfor en stor og stilig vannkanne som kan stå fremme og være en del av innredningen når den ikke brukes.

Tips! Bruk forskjellige høyder på pottene eller gå til innkjøp av pidestaller for å nå frem til alt. Og ikke glem å lage en sitteplass hvor du kan beundre plantene og få tak i alle godsakene du dyrker fram!

4. Leke og sysle

Tenk så behagelig å ha et eget lekerom for barna på balkongen i sommer. Innred med en matte og noen myke sitteputer som gjør at de kan ta med seg både Lego, tegneblokkene og bilene ut. Ikke glem å sette opp en form for solskjerming!

Tips! For å sikre at ingen leketøy faller ned fra balkongen, dekk til sprekkene i gelenderet med for eksempel bambus eller annen innsynsskjerm.

5. Trene og svette

Trening utendørs gir flere fordeler. Selv om du har en liten balkong, kan du gjøre yoga eller styrketrening med vekter her. Sørg for å skape så mye ledig plass som mulig på balkongen og ta med vekter, gummibånd og treningsmatte. Hvis du har rekkverk, kan du også bruke den i treningen.

Tips! Husk at også stoler og krakker kan brukes som en del av treningen til øvelser som dips og step up.


Vis oss gjerne hvordan din balkong er innredet ved å tagge oss i bildene dine! #heimstaden @heimstaden_norge

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her