Gjør balkongen til din favorittplass

Hvis leiligheten din har balkong er det på tide å ta den i bruk. Men før du fyller den med både møbler, teppe, potter, belysning og andre ting, er det verdt å vurdere hva du vil bruke balkongen din til. Er dette stedet du vil drikke kaffe og lese en bok? Eller vil du invitere til middag på balkongen med venner? Kanskje balkongen er et fint sted å dyrke grønsaker og blomster, eller er det barnas lekerom i sommer?

Det er lett å bli fristet av inspirerende bilder, men få balkonger rommer alle funksjoner. Velg hva som er viktigst for deg og innred balkongen deretter. Vi anbefaler fem forskjellige bruksområder, med tips til hvordan du kan gjøre balkongen til din favorittplass i sommer.

1. Drikk kaffe og les bok-balkongen

Hvis du ikke går ut på balkongen uten en kaffekopp i en hånd og en bok i den andre, bør du satse på komfortable sittemøbler på balkongen din. Se til at du har et godt avlastningsbord og kanskje en ekstra pute og pledd.

2. Sosial møteplass-balkongen

Hvis det viktigste er at alle vennene dine får plass på balkongen, kan du dekorere med fleksible paller som kan stables. Eller hvorfor ikke bygge sittemøbler i form av en benk med plass til mange? Dekorer med koselig belysning og heng blomsterpottene opp på gelenderet i stedet for på gulvet for å utnytte plassen best mulig.

3. Plante og dyrke-balkongen

Har du grønne fingre, og savner et sted de kan utfolde seg? Så sørg for å skape gode vekstforhold for plantene dine. Hvis du vil dyrke grønnsaker, gror de bedre ved å stå nære ulike blomster. Det skal være enkelt å vanne plantene hver dag – skaff deg en stor og stilig vannkanne som kan stå fremme og være en del av innredningen når den ikke brukes. Bruk forskjellige høye potter eller pidestaller for å nå frem til alt. Og ikke glem å lage en sitteplass  hvor du kan beundre plantene og få tak i alle godsakene!

4. Leke og sysle-balkongen

Tenk så behagelig å ha et eget lekerom for barna på balkongen i sommer. Innred med en matte og noen myke sitteputer som gjør at de kan ta med seg både legoen, tegneblokkene og bilene ut. Ikke glem å sette opp en form for solskjerming!

5. Trene og svette-balkongen

Trening utendørs gir flere fordeler. Selv om du har en liten balkong, kan du gjøre yoga eller styrketrening med vekter her. Sørg for å skape så mye ledig plass som mulig på balkongen og ta med vekter, gummibånd og treningsmatte. Hvis du har rekkverk, kan du også bruke den i treningen.


Vis oss gjerne hvordan din balkong er innredet med å tagge oss i bildene dine! #heimstaden @heimstaden_norge