Gode og luftige pannekaker med blåbær

Pannekaker er en sikker vinner hos store og små, og disse med blåbær er ekstra gode. Blåbærpannekakene fungerer like godt til frokost i helgene som til lunsj, eller til en helgebrunch med venner da de er enkle å kombinere med andre retter.

Du trenger

  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ss sukker
  • 2 egg, skilt hvitte og eggeplomme
  • Melk
  • 125 g blåbær

Slik gjør du

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bakebolle og rør sammen så ingrediensene blander seg godt.

Lag så en liten grop i midten av de tørre ingrediensene. Du skal nå skille eggene, eggeplomme og eggehviten hver for seg. Ha så eggeplommene i den lille gropen og rør sammen eggeplommene og det tørre i bollen til en jevn blanding. Eggehviten sparer du til senere i en egen ren bolle, de vil hjelpe deg med å gjøre pannekakene ekstra luftige.

Hell deretter sakte i melk, litt og litt, mens du rører til du har en jevn og klumpfri røre.

Sett røren til side, nå er det tid for å piske eggehviten. Pisk eggehviten til den er hvit og luftig, den skal minne om såpeskum. Vend så eggehviten inn i røren forsiktig med en slikkepott eller sleiv.

Les også: Verdens beste ostesmørbrød: Croque madame

Når eggehviten er vendt inn har du i blåbær. Vend inn blåbærene til de er godt fordelt i røren, da får du blåbær i hver eneste pannekake.

Ha olje og smør, eller en av delene, i en stekepanne og stek pannekakene på middels varme. Bruk gjerne en rund form for å få perfekt form på blåbærpannekakene, har du ikke former fordeler du røren til tre pannekaker rett i stekepannen. Stek pannekakene til det danner seg små luftbobler på siden som er vendt opp og de er gylne på den stekesiden.

Server pannekaker med yoghurt naturell og honning.

Ønsker du plain pannekaker lager du selvfølgelig oppskriften uten blåbær.

Fordelene ved å leie av oss

Hva får du når du leier av Heimstaden?

Les mer her