Gulrotkake med kremostglasur

En saftig god gulrotkake om høsten sier ikke vi nei til. Med kremostglasur blir den ekstra god.

Du trenger

  • 4 gulrøtter, revet
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 dl nøytral olje

Til glasuren

  • 120 g kremost naturell
  • 50 g mykt smør
  • 1,5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker

Litt sitronsaft, kan sløyfes

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 180 grader.

Riv gulrøttene.

Deretter skjærer du smør til glasuren i firkanter og legger på et bakepapir eller i en skål i romtemperatur. Da vil smøret være mykt nok til når du skal mikse glasuren.

Pisk egg og sukker til eggedosis før du sikter i mel og rører inn krydder, natron og bakepulver. Rør inn olje og de revne gulrøttene.

Smør kakeformen (24 cm) så ikke kaken fester seg og hell røren i formen.

Kaken steker du nederst i ovnen i 50-60 minutter. Kaken er ferdig når den løsner fra kanten eller du kan stikke en kakepinne i for å se om det henger fast rå deig.

Løsne kaken fra formen og legg den på en rist og la kaken avkjøle.

Lag glasuren

Ha kremost, mykt smør, melis og vaniljesukker i en bolle og miks sammen glasuren til den er jevn og glatt i konsistensen. Skiv i litt sitronsaft om du liker frisk glasur. Dekk til kaken med glasur og server.

Om du ikke er særlig glad i å bake er også for eksempel Toro sin gulrotkake-miks mer enn bra nok. Da tilsetter du kun 2 dl vann, 1 dl nøytral olje og 200 g revet gulrøtter.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her