Her kan du spise julemat i Oslo

Om du ikke har planlagt årets julebord med venner eller familien, eller bare vil spise en deilig julelunsj eller -middag kan du sjekke ut disse stedene.

En klassiker

Gamle Raadhus var Christianias første rådhus, bygd i 1641 og er en av restaurantene du ikke kommer utenom når du skal anbefale spisesteder i Oslo i desember. Her får du en deilig julemeny og god stemning, og bygget i seg selv er med på å gi måltidet det lille ekstra.
Adresse: Nedre Slottsgate 1

Julemat i Nydalen

Hos Rause Retter Spiseri blir det jul fra første søndag i advent med juletre, pepperkakebaking og gløgg, i tillegg serverer de en julete meny og har dagens rett til 99 kroner for studenter. Ellers får du lunsj fra klokken 11 og fra klokken 14 kan du bestille middagsretter, de har også gluten- og melkefrie alternativer. På Rause Retter arrangeres det ulike temakvelder, som blant annet quiz.
Adresse: Gjerdrums vei 12

Julelunsj på Norges eldste

Engebret Café er Norges eldste restaurant og er særlig kjent for sine middager i julebordssesongen. Her gjestet både Grieg, Ibsen, Sigrid Undset, Bjørnstjerne Bjørnson, Knut Hamsun, Edvard Munch og Johanne Dybwad i sin tid. Her får du julens måltid i svært sjarmerende lokaler. I tillegg til julemenyen som blant annet består av rakørret, smalahove og pinnekjøtt har de også julelunsj fra kl. 11.00-14.30 mandag til fredag i desember.
Adresse: Bankplassen 1

Tradisjonell julemat

Restaurant Schrøder på St. Hanshaugen er en av de få brune kaféene som er igjen i Oslo. Her får du en salig miks av stamgjester og julebordsgjester i desember. For folk utenbys fra er restauranten kanskje best kjent fra Jo Nesbøs bøker om Harry Hole.

Deres julemeny består av tradisjonell julemat som lutefisk, pinnekjøtt og juletallerken med ribbe, medisterkaker, julepølser, rødkål, saus og kokte poteter.
Adresse: Waldemar Thranes gate 8

Jul i vakre omgivelser

Nedre Foss Gård, kanskje en av Oslos lekreste restauranter når det gjelder interiør, serverer klassisk julemat med pinnekjøtt, ribbe og lutefisk hele november og desember. I tillegg serverer de også brunsj i ukedagene fra 16. november til 22. desember. Her er det bare å nyte maten, og utseende.
Adresse: Nordre gate 2

Historiske Frognerseteren

Om man får en hvit desembermåned er det ingen restaurant som slår et julemåltid på Frognerseteren. Her serveres det julemat både i Restaurant Finstua og i Kafe Seterstua, og er det et sted du får julestemning tipper vi det er nettopp her.
Adresse: Holmenkollveien 200

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her