Hjemmelaget Cæsar salat

Er det en salat de fleste kjenner til er det Cæsar salat, en klassiker du får nesten uansett hvor du befinner deg i verden. Miksen av deilig dressing, parmesan, krutonger og saftig kylling kan jo ikke slå feil.

Du trenger

  • Kyllingfilet, en per pers
  • Krutonger
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Bacon, to skiver per pers
  • Romanosalat, du kan også bruke hjertesalat eller isbergsalat
  • Parmesan, i tynne flak
  • Cherrytomater, delt i to

Dressing

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 finhakkede ansjosfileeter
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • Saften fra en halv sitron
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 30 g parmesan, revet
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

Ingen Cæsar salat uten dressing, dressingen lager du først: Visp sammen eggeplomme, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk. Spe på med olje i en tynn stråle mens du visper. Dressingen skal bli tykk, som konsistensen til majones. Vend inn en håndfull parmesan og smak til med salt og pepper.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2-3 minutter på hver side på middels varme. Etterstek på lavvarme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingen over på en tallerken.

Vask så stekepannen og stek baconskivene til de er gylne og sprø. La fettet fra baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder salaten.

Riv salaten i grove biter og vend i dressing før du anretter på en tallerken eller i en serveringsbolle. Del Cherry tomatene i to. Høvle over tynne skiver parmesan og ha i krutongene. Skjær kyllingfiletene i og del opp bacon i små biter. Ha tomater, kylling og bacon i salaten, og server Cæsar salaten med et dryss pepper.

Se også: Grønn matvafler

Lag hjemmelagd krutong

Har du litt tørt brød du egentlig har tekt til å kaste liggende? Lag krutongene til Cæsar salaten selv.

Skjær brødet i terninger og fordel på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 15 minutter.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her