Hjemmelaget granola

Crunchy frokostblanding, tilbehør til yoghurt eller smoothie bowl, granola kan brukes til mye. Det er enkelt å lage hjemme, da kan du lage med de ingrediensene du liker best samtidig som det smaker og godt.

Det tar ca. en time, og det beste er at du kan bruke ingredienser du allerede har i kjøkkenskapet. Her er et eksempel på en god granolablanding:

Du trenger

1 pose havregryn

2-3 dl solsikkekjerner

1 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2-3 dl gresskarkjerner

1 boks valnøtter

2-3 dl vann

Ønsket mengde lønnesirup eller flytende honning

Målene trenger ikke å være nøyaktige, så lenge du passer på å tilpasse væskemengden.

Ønsker du å bytte ut en ingrediens med en annen, eller sløyfe en, kjør på.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader.

Kle en langpanne med bakepapir og bland de tørre ingrediensene sammen i pannen.

Hell deretter vannet jevnt over. Deretter heller du på ønsket mengde sirup eller honning.

Vend deretter alt sammen med hendene til væsken er godt fordelt.

Før du setter langpannen i ovnen sprer du blandingen utover i et jevnt lag.

Stek granolaen i 40-60 minutter. Del inn i intervaller på 15-20 minutter og vend rundt på blandingen – dette gjør at den blir jevnt stekt.

Når granolaen har fått en gyllen farge er den ferdig. La den avkjøles før du har den i krukker eller poser.