Hvordan er det å leie leilighet av oss?

18.04.2018

For mange som er interessert i å leie en leilighet, kan det være vanskelig å begi seg ut i jungelen av et leiemarked. Mange spørsmål dukker opp underveis, og mange er kanskje usikre på hva de kan forvente seg av utleieren. For Maren Solvang (25) var det en enkel prosess å inngå leiekontrakt.

I hjertet av Grünerløkka

Beliggenhet, størrelse og pris var de tre viktigste tingene Solvang var opptatt av da hun lette etter en leilighet i hovedstaden. Etter å ha snublet over en FINN-annonse til en av våre leiligheter, endte hun og kjæresten opp midt på Grünerløkka i Oslo. Men det var ikke leiligheten hun hadde sett på FINN hun endte opp med.

– På visning fant vi fort ut av at leiligheten var i minste laget, men vi ble opplyst om at det var en annen ledig leilighet i samme blokk som ikke var lagt ut på FINN ennå. Det resulterte i ny visning dagen etter og det var den leiligheten vi endte opp med å leie i stedet, forteller Solvang.


Er du på jakt etter å leie en leilighet? Kontakt oss gjerne, så hjelper vi deg finne akkurat den boligen som passer deg.


Hjelper deg å finne riktig leilighet

Totalt leier Heimstaden ut mer enn 4000 leiligheter, mange av dem i hovedstaden. Som en seriøs aktør er utleierne opptatt av å finne akkurat den leiligheten som passer best for de som er på leting.

Nøye gjennomgang av kontrakten

Kort tid etter at Solvang og kjæresten hadde takket ja til leiligheten, var det klart for kontraktsmøte. I slike møter er det viktig at leietakeren får svar på alle spørsmål, slik at begge parter er fullstendig innforstått med betingelsene for leieforholdet.

– Vi ble tatt veldig godt i mot, og fikk svar på alle spørsmålene vi hadde rundt både selve leiligheten og leieforholdet. Vi gikk nøye gjennom kontrakten og satt derfor igjen med en god følelse, forteller Solvang.

Vaktmester med på overtakelse

Da selve dagen kom, ble de møtt av en vaktmester på overtakelsen. Dette er standard prosedyre hos oss, da det er viktig å avdekke eventuell slitasje eller skader ved overtakelse. På den måten blir begge parter enige om hvilken stand leiligheten er i, slik at det blir en ryddig prosess fra leieforholdet inngås til det avsluttes.

– Vi tok bilder av hele leiligheten før vi satte inn noen møbler, slik at leiligheten ble godt dokumentert. I tillegg byttet vaktmesteren lyspærer og fikset masse småting mens vi hentet flyttelasset vårt, forteller Solvang.

Kort vei til kundeservice

Sentral beliggenhet og kort vei til jobb har vært et stort pluss for Solvang. Hun er også veldig fornøyd med selve leiligheten, som stod til forventningene. I tillegg har hun positive erfaringer med kundeservicen.

– For meg er Heimstaden et seriøst firma som er interessert i leietakerens ve og vel. Som den servicen vi ble møtt med da den første leiligheten vi så på ikke var noe for oss. Jeg har også vært i kontakt med kundeservice et par ganger etter at vi flyttet inn, og det har aldri tatt for lang tid å få svar, forteller Solvang.

Trives midt i byen

Med leiligheten de leier fikk Solvang og kjæresten oppfylt kravene de hadde til en leilighet – med et leieforhold som var lett å inngå og lett å opprettholde.

– Alt i alt har det vært en fin opplevelse, både med utleier og borettslaget. Vi har funnet et veldig trivelig sted å bo, avslutter Solvang.