Hvordan være en god nabo?

Vi har nok alle ulike tanker om hvordan våre naboer skal være. Sosiale, diskret, hjelpsomme eller omtenksomme. For noen er det hyggelig å bli godt kjent med naboene, for andre holder det med et kjent ansikt. Her en noen enkle grep du kan ta for å øke trivselen og følelsen av trygghet i bygården.

1. Si “hei” til naboene.

Å si hei til sine naboer er en enkel måte å være hyggelig på. På sikt danner man relasjoner og et fellesskap som vil skape trygghet i bygården. Det kan også være enklere å be om hjelp når du kjenner de som bor nærme deg. Og kanskje dannes en relasjon du senere ikke ville vært foruten?

2. Vis hensyn til naboene dine.

Gjennom å vise hensyn slipper man unødvendig irritasjon og bråk. Tenk for eksempel over volumet når du spiller musikk, og lukk ytterdørene i stedet for å smelle med dem. Ta en titt på klokken før du bruker vaskemaskin eller støvsuger sent på kvelden.

3. Ta vare på fellesområdene.

Ved å ta vare på fellesområdene skaper man bedre bomiljø. Uteområde, søppelrom og vaskeri er eksempler på steder man deler. Se til at du alltid forlater vaskeriet på samme måte som du selv vil finne det. Sorter avfall riktig slik at det ikke plager naboene, og ta vare på uteområdet.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her