Kombiner avkalking med rengjøring

Kalk er noe som oppstår i et hvert kjøkken og baderom, og du finner det blant annet rundt varmelederen i vannkokeren og på dusjhode hvor det kan tette igjen vannstrålene om det ikke renses fra tid til annen.

Når vannkokeren eller kaffemaskinen trenger en avkalkning er eddik ofte den beste løsningen, for den kan du faktisk bruke om igjen – samtidig som det er et rimelig alternativ til avkalkningsmidler på butikken.

Rens med eddik

Bland først en del eddik med en del vann og hell i vannkokeren, kaffemaskinen eller i en bøtte hvor dusjhodet kan ligge i vann. La det stå i ca. en time før du kjører gjennom vann et par ganger.

Det er viktig at du skyller både dusjhode, vannkokeren og kaffemaskinen godt etter rensen.

Når avkalkingen og rengjøringen er unnagjort er det mange som heller det brukte avkalkningsvannet direkte i avløpet, men i stedet kan du bruke blandingen til rengjøring av toaletter, armaturen eller vasken.

Fordel avkalkingsvannet i toalettet, særlig i kantene og la det trekke. Skrubb så med en toalettbørste eller svamp – på den båten får du bort både kalkrester, smuss og møkk med grønn samvittighet.

Sjekk alltid dette

Før du bruker eddik på en overflate bør du sjekke at materialet tåler eddik. Marmor er for eksempel et materiale som kan reagere ved bruk av eddik.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her