Kremet kantarellpasta

Kantareller blir gjerne kalt skogens gull og er det en ting vi er sikre på er det at soppen er helt gull til pasta. Denne oppskriften er enkel og til to personer.

Du trenger

  • Ønsket type pasta
  • 2 store never kantareller
  • 1 dl fløte
  • 150-200 g revet parmesan, smak til etter ønske
  • 2 hvitløksfedd
  • 1-2 ts basilikum
  • ½ ts muskattnøtt
  • Smak til med salt og pepper
  • Smør til steking

Slik gjør du

Rens kantarellene, børst de lett med en børste eller pensel – en bakepensel gjør susen.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Varm en god mengde smør i en gryte eller stekepanne på medium varme. Stek deretter sopp og hvitløk møre før du tilsetter krydderne.

Ha deretter i fløte og kok opp før du tilsetter revet parmesan. Smak til sausen med ekstra salt og pepper om nødvendig.

Når pastaen er ferdig kokt, tar du vare på en liten del av pastavannet og har i sausen. Ha litt olivenolje i pastaen før du blander sammen pastaen og kantarellsausen.

Server toppet med parmesan.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her