La barnerommet vokse med barnet – uten å kjøpe nytt

Barn vokser veldig fort, og det samme gjør behovet og ønsket etter å forandre rommet sitt. I en periode er gulvplass for å bygge togbane det aller viktigste, i neste øyeblikk trenger man et skrivebord for å gjøre lekser. Ikke gå i fellen med å bytte ut alt hver gang en ny fase i barnets liv kommer. Her er noen tips om hvordan du kan la barnerommet vokse sammen med barnet, uten å forandre så mye. 

1. Ha en nøytral base

La basen i rommet være nøytral og bruk heller tekstiler og veggdekorasjoner. Da blir det enkelt å oppdatere rommet uten å kjøpe nytt. 

2. Gå for mye lagringsplass.

Det lille barnets leker trenger et sted å være, like mye som skolebarnets prosjekter og tenåringsting. Med god lagringsplass blir ikke rommet bare et lekerom, men også et fint sted å sove i, og et rom for å slappe av. 

3. Heng opp veggdekor som enkelt kan byttes

Heng opp plakater på veggene med limputer man kjøper på bokhandelen. På den måten er det enkelt å bytte ut over tid, og det lager heller ikke merker på veggene. 

4. Sett opp en minnehylle

Selv om lekebilene ikke lenger kjøres på gulvet, kan det være morsomt å beholde favorittbilen, eller noe annet med stor betydning. Sett opp minner og samle tidligere favoritter til utstilling i en hylle.

5. Sett inn en komfortabel lenestol

En komfortabel lenestol er nydelig å ha i barnets rom helt fra starten. Den kan tjene som et sted for amming, og deretter bli en lenestol for å lese eventyr i. Selv det større barnet liker et fint sted å sitte.

Innredning til barnerommet

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her