Lag hjemmelaget gløgg

Det blir ikke skikkelig jul uten en kopp gløgg, og selv om den fra butikken er mer enn god nok er det ekstra godt med en hjemmelaget gløgg.

Dette trenger du

1 liter solbærsaft, smak til styrken

1 ts kardemommekjerner

1 hel kanelstang

4 stk nellikspiker

2 stk stjerneanis

Topping

Rosiner

Mandler, hakket

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.

Sett blandingen kald til neste dag, slik at kryddersmakene får satt seg ordentlig.

Sil så av krydderet og varm opp gløggen sakte. Den skal ryke, ikke koke.

Serveres med rosiner og hakkede mandler. Gløggen kan oppbevares i kjøleskap i 1-2 uker i en tett flaske.

Lag din egen vri

Skulle du ønske å lage din egen personlige oppskrift kan du enkelt smake deg frem med ingrediensene og teste ut forskjellige varianter. Da får du din helt egen signaturgløgg. Prøv for eksempel med å tilsette litt eplejuice, ingefær og appelsin- eller sitronskiver.

Er gløggen til fest kan du bytte ut solbærsaft med en flaske rødvin. Husk at gløggen ikke skal koke, kun varmes opp.