Oppdaget skadedyr eller insekter i leiligheten?

Skadedyr og insekter kan være harmløse, men noen er plagsomme og andre er kan gjøre skade. www.anticimex.no er en nettside med informasjon om hva du kan gjøre, og hvordan du kan identifisere skadedyr. Dersom du mistenker at det er skadedyr i leiligheten, ta umiddelbart kontakt med kundeservice.

Veggedyr

Veggedyr er et stadig økende folkehelseproblem. Det spiller liten rolle om du bor på hostel eller fem stjerners hotell, veggedyr kan du finne overalt. Her er et par tips til hvordan du kan forebygge og håndtere situasjonen om uhellet først er ute.

Veggedyr er billeliknende, blodsugende teger som bosetter seg i eller ved din seng eller sofa. De ødelegger ikke bygninger, klær eller møbler, men livnærer seg på å suge blod fra mennesker – omtrent som mygg.

Forebyggende tiltak i hjemmet

Vask og tørk klær på høyest mulig temperatur.

Vær forsiktig med å kjøpe brukte senger og sofaer, eller å ta i bruk møbler noen har satt fra seg. Sjekk alltid etter spor før du betaler og henter. Sengen skal eventuelt fryses ned før den tas i bruk.

Hold soverommet ryddig, spesielt gulvet under sengen og ved nattbord, og vær nøye med støvsuging.

Forebyggende tiltak på reise

Når du er på reise, bør du alltid sjekke madrasser, laken og sengerammer der du bor for spor av veggedyr. Se nøye etter mørke blodflekker eller om du kjenner en distinkt søt og ekkel lukt. Finner du veggedyr eller spor av de må du forlange nytt rom.

Ikke legg koffert og reisevesker på, under eller i nærheten av sengen.

Oppbevar koffert og reiseeffekter i kjellerbod når du ikke er på reise.

Hva gjør du hvis uhellet først er ute?

Har du mistanke om at du har veggedyr med deg hjem må du ta kontakt umiddelbart for å få fryst ned bagasjen.

Et annet tips er å pakke opp bagasjen utendørs for å oppdage veggedyrene, så slipper du å ta de med inn i leiligheten. Eventuelt kan du legge et hvitt laken på gulet og riste hvert plagg godt over lakenet.

Ser du sorte merker på sengen, får stikk på kroppen eller røde flekker og hevelser i huden? Ta kontakt med kundeservice umiddelbart så vi kan iverksette tiltak.

Støvsuging kan redusere antall veggedyr betraktelig, men bare hvis de er godt synlig. Skift støvsugerposen, for å unngå overføring av eggene til andre rom i leiligheten.

Å ha innboforsikring kan spare deg for mye trøbbel. Flere av dagens innboforsikringer dekker også veggedyr, sjekk din egen for å være sikker på at du er dekket.

Slik kan du forebygge mot veggedyr

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her