Oppussing med omtanke

I Heimstaden pusser vi opp cirka 530 leiligheter i året, slik at vi til enhver tid kan tilby leietakerne våre høy standard. Noen leiligheter krever mer oppussing enn andre, men én ting er felles for alt oppussingsarbeid vi gjør i løpet av et år; Alt vi gjør, gjør vi med omtanke.

Å bygge med omtanke handler om å forenkle livet til leietakerne våre. Ved å velge praktiske løsninger og moderne produkter, ser vi at leietakerne både trives bedre og bor lenger.

Kombinasjonen av praktisk og moderne er kjernen i alt vi gjør. Moderne leiligheter med fine overflater er mye lettere å holde rent, og nye hvitevarer bruker for eksempel mindre energi. Når vi pusser opp, ser vi alltid på hvordan vi kan forbedre leiligheten til fordel for leietakeren, forteller Alexander Berg, eiendomssjef for vedlikehold.

Tidsnøytralt og slitesterkt

Hvor mye som faktisk endres under oppussing kommer naturlig nok an på hvor stort hvert oppussingsprosjekt er.

Noen ganger bygger vi om leiligheten totalt, fra for eksempel en 1-roms til en 2-roms, og da bytter vi alt av interiør og overflater. Dette gjør vi med ca. 180 leiligheter i året. Andre ganger hender det at leiligheten bare trenger et malingsstrøk og noen reparasjoner, eventuelt et nytt kjøkken. Dette gjør vi med ca. 350 leiligheter i året, forteller Berg.

Uavhengig av hvor stort eller lite et oppussingsprosjekt er, er vår aller viktigste jobb å finne ut av hvordan leietakeren skal kunne trives best mulig i leiligheten.

Vi er opptatt av å velge materialer som appellerer til kundene, gjerne noe som er «tidsnøytralt», slik at leiligheten er et ettertraktet sted å bo, også over tid. I tillegg er for eksempel riktig valg av fliser på bad og kjøkkensone med på å gjøre leiligheten slitesterk og enkel å holde ren, noe vi vet er viktig for beboerne våre, sier Berg.

Dedikerte snekkere

Leif Sørensen har jobbet som snekker i 36 år, de siste 17 årene har han snekret for Heimstaden. Det har resultert i mange oppussingsprosjekter, nærmere bestemt 306 prosjekter for Heimstaden.

De siste årene har jeg pusset opp 1-2 leiligheter i måneden. Jeg har sett mange slitne leiligheter opp gjennom, men det gjør det jo bare enda mer tilfredsstillende å pusse opp. Ingenting slår følelsen jeg får når jeg gjør siste finish, tørker av støvet og ser den store forandringen, sier Leif.

Og store forandringer blir det. Enkelte leiligheter er ikke til å kjenne igjen etter at Leif har pusset opp. På en måneds tid kan han forvandle en gammel bule til en moderne perle. (se bilder lenger ned)

Smarte løsninger

I tillegg til hundrevis av oppussingsprosjekter hvert år, er Heimstaden stadig på jakt smarte løsninger i selve leilighetsbyggene.

For eksempel bygger vi vaskerier som har online bookingsystem, slik at det er lettere for beboere å disponere tiden sin. Vi har også begynt å bytte ut en del låser for å gå over til et nøkkelfritt system, noe som gjør hverdagen betraktelig enklere for mange av leietakerne våre, forteller Berg.

Alt kvalitetssikres

Når en leilighet endelig er ferdig pusset opp, skal den være god som ny.

I ferdig oppussede leiligheter sjekker vi alltid at alt fungerer, og at det ser nytt og strøkent ut. Fordi vi er opptatt av å gi god service, også etter oppussing, er vi alltid åpen for en tett dialog med leietakeren. Det er viktig for oss at alle som leier av Heimstaden føler seg hjemme. Det er jo det omtanke handler om for oss, avslutter Alexander.