Saftig eplekake som er perfekt til høsten

Høsten er tid for ekstra kos i hverdagen med tente stearinlys, myke pledd og koselige stunder i sofaen. Så hva er vel bedre enn god og saftig eplekake?

Oppskrift

Du trenger:

150 g sukker

150 g smør eller margarin

2 egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

4 store epler

50 g mandler, kan sløyfes

1 full ss kanel, mer hvis ønsket

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggene, ett av gangen.

Bland bakepulver og mel, vend det inn i røren.

Skrell eplene, fjern kjernehus, skjær eplene i terning. Mandlene skåldes og grovhakkes.

Vend så epleterningene i kanel.

Ha deigen i en smurt form, fordel eplene på toppen. Dryss over mandler.

Stek på nederste rille i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.

Server gjerne eplekaken med vaniljeis eller vaniljesaus.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her