Slik får du orden i hjemmet

Selv om du har hatt ferie, er det ikke sikkert det har blitt noe særlig tid til rydding. Tilbake til hverdagen er det enda vanskeligere å få tid til og rydde skikkelig, og husvasken blir desto vanskeligere å få til. Med disse tipsene blir det kanskje litt lettere å få orden i hjemmet.

1. Skriv en «to-do»-liste

Har du lenge tenkt på å rydde i boden? Har du fylt opp kjøkkenskapene med nye og gamle gjenstander? Eller er du en av de som ikke vet hva som befinner seg bakerst i klesskapet? Det aller første du må gjøre, er å få oversikt over alle tingene du ønsker å endre og hvor det trengs å ta i et tak. 

2. Let etter inspirasjon 

Det er ikke alltid like lett å sortere tingene man har i skap og skuffer. Noen har for eksempel klesskap med veldig store hyller, noe som gjør det vanskelig å stable klærne godt og holde de brettet og fine. Mange kan nok kjenne seg igjen i situasjonen der du tar ut én genser og hele bunken raser.

Et godt tips er derfor å lete etter inspirasjon på nettsteder som Pintrest, Clas Ohlson og Ikea. De har ofte smarte løsninger, som ikke nødvendigvis koster skjorta. Her kan du enten velge å kjøpe produktene, eller ta utgangspunkt i produktene for å lage dine egne løsninger. 

3. Planlegg hva du faktisk trenger

Etter du har funnet inspirasjon må du planlegge hvordan du vil få orden, og hva du eventuelt trenger. Dette trenger ikke bli dyrt. Kanskje kan noen brukte banankasser fra nærbutikken gjøre samme susen som en ny sorteringskasse? Tenk smart og økonomisk. 

4. Sett av nok tid til å hver ting du skal fikse

Enten du kun ønsker å rydde i klesskapet, eller om du har fem gjøremål på listen din, er det uansett viktig å sette av tid til hver ting som skal fikses. Ofte bruker man lenger tid til å gå gjennom skap, skru sammen hyller, sortere og finne løsninger enn det man tror. Om man setter av for lite tid, og ikke blir ferdig, kan det hende man forlater rommet mer kaotisk enn tidligere. 

5. Kvitt deg med det du ikke trenger

Husk at det finnes mange gjenbruksforretninger i landet, og finn.no hvor man kan selge gode gjenstander man ikke bruker. På lørdager er også det meste av butikker og gjenbruksstasjoner åpent, slik at man kan skaffe seg det man trenger, eller kvitte seg med det man ikke vil ha. 

6. Gjør det sammen med noen

Siste tips å gjøre det sammen med noen. La partner eller venner inspirere deg og utfordre til å tenke nytt. 

God rydding!

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her