Slik rengjør du sykkelen din

Visste du at å rengjøre sykkelen din kan forlenge sykkelens levetid? Med andre ord bra for økonomien samtidig som sykkelgleden blir større når alt fungerer som det skal. En sykkel med godt vedlikehold er også tryggere for deg. 

Å kjøpe sykkel er gjerne en investering, da er det greit å ta skikkelig vare på den. 

Husk å vaske 

Å vaske sykkelen jevnlig er en enkel måte å få sykkelen din til å vare lenger på. Sykkelen bør alltid vaskes før du begynner med justeringer og smøring. Bruk varmt vann og for eksempel Zalo. For å rengjøre kjedet og andre steder der er vanskelig å komme til skikkelig kan du bruke for eksempel en tannbørste eller annen liten kost eller børste. Du får kjøpt egen kjederens. På resten av sykkelen kan du bruke en klut eller svamp. 

Når sykkelen er tørr, kan du smøre kjede og andre bevegelige deler på sykkelen. Husk å tørke av overflødig olje. 

Ute i hardt vær? 

Har du syklet i regn eller føre som har gjort sykkelen møkkete bør du alltid tørke av og rengjøre etter bruk. Møkk gnisser nemlig på sykkelens komponenter og sliter på drivverket og kan gjøre skade på sykkelen. Piper kjedet, eller girene ikke fungerer som de skal kan dette være grunnen. 

Du bør faktisk skylle av smuss og møkk på sykkelen en gang i uken, eller oftere om du bruker sykkelen mye i skog og mark, i dårlig vær eller på vinterføre. 

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her