Slik rengjør du utemøblene

Utemøblene har godt av en skikkelig vask, også gjennom sesongen du faktisk bruker dem – da får du også fjernet både skitt, eksos og pollen som gjerne legger seg som gult støv.

Disse tingene bør du huske på når det gjelder renhold

  • Den viktigste regelen når det gjelder utemøbler er å vaske etter behov. Utemøbler er gjerne satt inn med noe, eller laget av materialer som tåler vær og vind, så det er ikke nødvendig å gå helt av skaftet med rengjøring.
  • Ulike materialer trenger forskjellig behandling, men de fleste hagemøbler kan rengjøres med vaskemidler for husvask.
  • Har du mulighet til det bør utemøblene skylles med hageslange.

Slik vasker du materialene riktig

Kunstrotting

Bruk en myk børste og vann. Trengs det såpe bør du bruke et middel som er beregnet til kunstrotting, eller skylle svært godt etter å ha brukt en mild såpe ellers risikerer du at støv og smuss fester seg i flettene.

Treverk

Vask med vann og såpe, trenger de en ekstra skrubb kan du bruke en myk børste. Grønnsåpe vil fungere som impregnering på ubehandlet treverk, men da må du huske å bruke rikelig med grønnsåpe. Skal du olje eller beise møblene, husk å rense møblene skikkelig. Når du skal vaske oljede, malte eller beisede møbler bruk lunkent vann med litt oppvaskmiddel.

Teak vaskes med mildt rensemiddel.

Polstrede møbler

Polstrede møbler av stoff- eller kunstlær tåler å stå ute i all slags vær, men husk spesialvaskemiddel når du skal vaske dem.

Aluminiumsmøbler

Bruk en svamp eller myk børste og lunkent vann.

Plastmøbler

Vask med vann og såpe, og om du ikke bruker en fettholdig såpe, sett dem inn med voks.

Når sesongen er over

Husk at før du setter bort utemøblene igjen bør de få en skikkelig vask. Dette vil forlenge levetiden på møblene ettersom skitt, støv og forurensning vil tære på møblene også mens de ikke er i bruk.

Er møblene blitt veldig slitte når du tar de frem neste år kan en pusserunde og maling gjøre møblene som nye igjen – så varer de litt lenger.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her