Slik vasker du vinduene effektivt

Trenger vinduene dine en puss? Her får du et par tips til hvordan du kjapt og effektivt får rene vinduer.

Nå er det sommer og det betyr flere lyse timer på dagen hvor solen står høyt og sollyset skinner gjennom vinduene. Ingenting vondt om solen, men den avslører om vinduene trenger en vask eller ei.

Her er våre tips til hvordan du får skinnende rene vinduer.

1. Bruk rett rengjøringsmiddel

Fyll en bøtte man varmt vann og hell i vindusrens eller et universalrengjøringsmiddel, med sprayflaskene fordeles rengjøringsmiddelet jevnt på flaten. Bruker du universalrengjøring kan du tilsette litt eddik i vannet for å fjerne kalkflekker på rutene.

2. Vask og dra

Tørk ut av vinduskarmen med en klut. Deretter bruker du en svamp til å vaske rutene. Når du har fått vekk skittet, tørk over en gang til før du bruker en vindusnal til å fjerne vannrester. Tørk så av kanten av vinduet med en ren og tørr klut – denne kan du også bruke til å tørke bort eventuelle striper som er igjen etter vindusnalen.

3. En enkel hjelper

Hvis du er på den late siden når det gjelder vindusvask kan du gå til innkjøp av en elektrisk vindusnal som støvsuger vannet mens du vasker – da slipper du å gå over med klut etterpå.

4. Kjerringråd

Det fines utallige kjerringråd for vindusvask, våre favoritter er pusseskinn og avispapir som gjør vinduene skinnende rene. Samtidig bør du ikke vaske vinduene i direkte sollys, da kan vinduet nemlig tørke kjappere enn du rekker å tørke over og kan gi et skjoldete resultat.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her