Sommerlige lavendelkaker

Har du balkongen full av lavendel? Da kan du lage deilige lavendelkaker.

Du trenger

  • 2 ss hakket lavendelblomst
  • 100 g romtemperert smør
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl sukker
  • 1 ss honning
  • 1 dl vann

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200 grader

Bland sammen de tørre ingrediensene, bortsett fra lavendelblomstene, før du tilsetter det våte. Kakedeigen skal være litt klissete, men det skal være mulig å trykke ut kjeksene på kjøkkenbenken.

Knip av nok blomster til at det blir 2 spiseskjeer med finhakket blomst. Bland godt inn i deigen.

Trykk så ut kaker i ½ eller 1 cm tykkelse. Bruk et lite kjøkkenglass eller en liten rund kakeutstikker for å få runde, fine kjeks.

Legg kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 8-10 minutter, avhengig av tykkelse. Kjeksen skal være sandfarget med gyllenbrune kanter.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her