Søte og sprø havreflarn

Disse småkakene er like god vinter som sommer, men for mange hører de julen til. Havreflarn er søte og sprø, og det beste av alt er at det er enkelt å lage, går kjapt og ingrediensene har du ofte i kjøkkenskapet fra før.

Du trenger

  • 75 g smør, smeltet
  • 100 g havregryn
  • 1 egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

Før du starter med kakerøren, setter du ovnen på 200 grader og finner fram et par stekebrett som du dekker med bakepapir.

Smelt så smør i en kjele på middels varme. Mens smøret smelter lager du eggedosis av egg og sukker. Eggedosisen skal bli luftig i konsistensen.

Tips! For å unngå en kornet eggedosis bør du bruke romtemperert egg og sett av tid. Sukker bruker tid på å løse seg opp, så pisk lenge.

Strø bakepulveret over eggedosisen.

Når smøret er ferdig smeltet heller du smøret over havregrynene. Tilsett så smør- og havregrynblandingen til eggedosisen. Vend havregrynene godt inn i eggedosisen med en slikkepott eller liknende.

Les også: Lag hjemmelaget gløgg

Sett havreflarn-røren med en teskje på stekeplatene med bakepapir. Husk å ha god avstand mellom kakene ettersom deigen flyter utover når den stekes. Beregn 9 havreflarn per stekebrett. Bruker du en spiseskje i stedet for teskje, pass på å ikke ha for mye røre på skjeen. Jo større havreflarnene er, jo vanskeligere er de å få hele av stekebrettet.

Stek havreflarnene midt i ovnen i ca. 6-7 minutter til kakene er blitt brune mot kantene og gylne i midten. Husk å følge godt med på kakene underveis i stekeprosessen, havreflarn blir fort stekt og steketiden vil variere noe fra ovn til ovn.

Avkjøl så havreflarnene på stekeplaten til de er kalde nok til å bli flyttet over på rist. Flytter du dem for tidlig kan de krølle seg. Ønsker du buede havreflarn kan du bøye dem rundt for eksempel en kjevle mens de fortsatt er lunkne.

Tips! Havreflarn er også godt dyppet i sjokolade, vent da til kakene er kalde.

Fordelene ved å leie av oss

Hva får du når du leier av Heimstaden?

Les mer her