Spanske scampi: Gambas al ajillo

Skikkelig gode tapasretter er en sikker vinner til både lunsj og middag. Denne scampiretten er en sommerfavoritt og tar oss med til spanske tapasbarer langs havnepromenaden. Med spanske skinker, gode oster, brød, aioli, bacondadler og melon får du et herlig måltid.

Du trenger

  • 4 ss olivenolje
  • 4-5 hvitløksbåter, finhakket
  • 1 ts tørket rød chili, helst i flak
  • 1 ts paprikepulver
  • 300 g scampi
  • 1 ss sitronsaft, fersk
  • Salt og pepper
  • 2 ss bladpersille, hakket
  • 1 ss tørr sherry, kan sløyfes
  • Til servering
  • Brød

Slik gjør du

Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprikapulver og stek i ca. 1 minutt.

Skru opp varmen før du har i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt slik at du får dekket scampien med den gode olivenoljeblandingen.

Stek i ca. 3 minutter til scampien blir rosa.

Smak til med salt og pepper, dryss over bladpersille og server med godt brød som du kan dyppe i oljerestene.

Informasjon om Coronavirus

Les Heimstaden Norge sine generelle forholdsregler og oppdateringer.

Klikk her